52 weken duurzaam

Zin om duurzaamheid centraal te zetten in 2021? Zin om dat in groep te doen? Zin om je te laten inspireren door 3 enthousiaste vrienden? Dat kan!

Inspiratie voor 2021

Ik was al enige tijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Iets motiverend en inspirerend dat aansluit bij mijn doelstellingen. Toen ik op Facebook reclame zag over ‘52wekenduurzaam’ gingen mijn radartjes recht staan. Ik stuurde de link naar mijn partner met de boodschap :”Ik ben ingeschreven!”. Duidelijker kan een boodschap niet zijn. Een nieuwe uitdaging begint immers met het openbaren van de uitdaging.

Serge, Ivo en Caro gaan de uitdaging aan om gedurende 52 weken 5000 mensen te inspireren om samen duurzamer te gaan leven. Ze nemen de leiding door iedere week een mail te versturen met daarin een uitdaging, tips en trucs om duurzamer te gaan leven. De hoofdthema’s zijn voeding, energie, circulair, groen, mobiliteit en leefstijl.

Samen groeien

Voeg de tags maar al toe aan je blogs en postings op sociale media want het ziet er naar uit dat het een succes gaat worden. Meer dan 10000 mensen zijn ingeschreven op de mail en meer dan 800 mensen zijn lid geworden van de Facebookgroep.

De Nederlandse oprichters van het ‘dreamteam’ willen de nadruk leggen op zaken die iedereen kan volhouden. Geen zware thema’s maar zaken die leuk, gezellig, goedkoop en gezond zijn. Niet de gewoonlijke clichés zoals afvalvrij leven, een elektrische wagen en zonnepanelen, maar creatieve, verrassende uitdagingen. Dat maakt de thema’s onmiddellijk toegankelijk voor een veel groter publiek.

Bovendien zijn de uitdagingen zo opgebouwd dat je altijd kan stoppen of aansluiten. Sommige uitdagingen maken misschien al deel uit van je leven, dan kun je andere mensen inspireren met jouw beste tips en trucs. Soms zijn uitdagingen niet van toepassing op jouw levensstijl, dan ga je voor die week op zoek naar een andere uitdaging of neem je een weekje pauze. Je kunt iedere week opnieuw de draad opnemen en die goeie voornemens een nieuwe boost geven.

Ben je er klaar voor?

Surf naar 52wekenduurzaam.nl en schrijf je in zodat je wekelijks de mail ontvangt. Wil je jouw ervaringen delen en andere mensen helpen bij het zoeken naar oplossingen, maak je dan ook even lid van de Facebookgroep https://www.facebook.com/groups/495361991442593 Samen maken we van 2021 een topjaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een eigen blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: