Je voornemens waarmaken en doorzetten,
dat is de kunst

De thema's van 52 wekend uurzaam

52 weken duurzaam’ is een burgerinitiatief dat zich voor het tweede jaar op een rij inzet voor een duurzamer leven. Ze doen dat enerzijds door de deelnemers wekelijks aan te moedigen een nieuwe uitdaging aan te gaan. Anderzijds creëren ze ruimte voor gastsprekers, auteurs, influencer en ambassadeurs om samen de groene, goede voornemens te verspreiden.

Serge Calon, Ivo de Boer en Caro Buiskool gingen in 2021 de uitdaging aan om gedurende 52 weken 5000 mensen te inspireren om samen duurzamer te gaan leven. Naar eigen zeggen merken ze vaak dat mensen bezig zijn met de klimaatsveranderingen en er actief iets willen aan doen, maar vaak niet weten hoe er aan te beginnen. Door als milieupositivisten leuke, praktische en haalbare uitdagingen te lanceren hopen ze mensen te laten zien dat kleine stapjes een grote impact kunnen hebben.

Ondertussen is het initiatief gekend in Nederland en Vlaanderen en zijn begin 2022 reeds meer dan 18.000 mensen ingeschreven. Naast de wekelijkse uitdagingen richten ze zich ook op scholen, bedrijven en overheden om te helpen bij het opbouwen van een eerlijke duurzaamheidsvisie, voortrekker te zijn in burgerparticipaties en kinderen spelenderwijze een duurzaam gedrag aan te leren.

De kracht van een uitdaging

De initiatiefnemers geloven er in dat de gemakkelijkste manier om duurzamer te gaan leven schuilt in het samen onderzoeken van leuke en verrassende dingen. Spelenderwijze elkaar inspireren en uitdagen. Duurzaamheid is een onderwerp dat we graag vanuit onze buikgevoel benaderen, maar alleen de ervaring kan ons leren of het bevalt of niet.

Wil jij je ook iedere week van het jaar laten inspireren om duurzamer te leven. Wil je in een gesloten Facebookgroep jouw avonturen delen en die van anderen lezen? Wil je graag als een groene held ambassadeur worden van dit project? Dan is deze uitdaging iets voor jou.

De uitdagingen zo opgebouwd dat je altijd kan stoppen of aansluiten. Sommige uitdagingen maken misschien al deel uit van je leven, dan kun je andere mensen inspireren met jouw beste tips en trucs. Soms zijn de uitdagingen niet van toepassing op jouw levensstijl, dan ga je voor die week op zoek naar een andere uitdaging of neem je een weekje pauze. Je kunt iedere week opnieuw de draad opnemen en die goeie voornemens een nieuwe boost geven.

De eerste stap is vrij eenvoudig, je registreert je op de website https://52wekenduurzaam.nl/. Vanaf dat ogenblik krijg je iedere week een nieuwsbrief. Daarna kun je lid worden van de Facebookgroep om samen met de andere leden het avontuur aan te gaan.

Mijn blogs

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.