Na overvloed komt het verlangen naar eenvoud.

Iedereen komt wel eens op het punt dat het genoeg is geweest. Drukke periodes met ononderbroken het woordje ‘te’ voor ronden we het liefst af met een moment van rust. Hoe we die rust inkaderen is voor ieder van ons anders.

Binnen een maatschappij ontstaan er altijd groeperingen die beslissen dat de zijpaden in het bos mooier zijn dan de ontruimde paden. Ze kiezen er voor om te luisteren naar hun eigen noden en verlangens in plaats van in de voetsporen van anderen te lopen.

Ben jij zo’n waaghals? Ga je links wanneer de massa naar rechts loopt? We denken dat dit alleen maar is voor de koplopers, de activisten, de klokkenluiders…. Maar onder de radar zijn er heel veel mensen die in alle eenvoud beslissen dat het anders kan. Wie graag in de ervaring gaat ontdekt dat het leven zo veel meer te bieden heeft dan wat er op het eerste zicht waargenomen wordt.

Ik maak deel uit van een generatie die aangemoedigd werd om het beste uit zichzelf te halen. Een universitair diploma was een must, baas worden het streefdoel en daarnaast moesten we uiteraard allemaal uitblinken in kunst, muziek en literatuur. Schoten ze voor mijn generatie naar de maan, wij moesten tot voorbij de sterren geraken.

Ik had zoveel pijlen op mijn boog dat ik vol enthousiasme mee stapte in ieder project. Nieuwsgierigheid en gedreven om iedere vernieuwing tot een goed eind te brengen waren eigenschappen die noodzakelijk waren in ons team. Ik liep er vaak bij als een Duracell konijn. Het waren zalige tijden, tot … de batterij oververhit geraakte en ontplofte. Genoeg, het was allemaal genoeg geweest.

Ik ging op zoek naar manieren om mijn leven te vereenvoudigen. Hoe kon ik de focus verleggen naar datgene wat in mijn top vijf stond. Hoe kon ik ruim de tijd overhouden om mezelf en mijn geliefden centraal te zetten en toch mijn eigen doelen te bereiken. Ik besloot voor een complete reset te gaan.

Minimaliseren is een werkwoord. Je behaalt je doel niet van vandaag op morgen. Er zijn heel wat manieren om te vereenvoudigen, maar welke werkt voor jou? Waarom doen we dingen zoals we ze doen? Kan het anders?

De geest is bij de geboorte als een schone lei, die beschreven wordt door de wereld van ervaring.

– John Locke
Engels filosoof 1632-1704
Ik deel

Een weggeefkast op school is cool

Heb je een aantal spullen die nog bruikbaar zijn maar niet meer nuttig voor jouw kind? Controleer dan even of er geen weggeefkast staat op de school van jouw kind.

Lees meer
Zeep

Zeep, wellness of noodzaak

Uiterlijke verzorging speelt de dag van vandaag een enorme belangrijke rol. We moeten er goed uitzien, want de eerste indruk maakt of kraakt alles.

Lees meer